Domov O PGD Osnovni podatki Poslanstvo PGD Program dela Organiziranost Članstvo Častni in zaslužni člani Statut Pristopna izjava Dejavnosti Učne poti Gozdni bonton Rozkina pot Uršankovo Piramida-Kalvarija Mestni vrh Kapelvald Realizacija vodenj po učnih poteh Pannonia Teden gozdov Srečanja upkojencev Zbornik Strokovne ekskurzije Druge dejavnosti Zgodovina Vsi predsedniki Zapisniki sej Občni zbori Pretekli pomembni dogodki Zbornik Opravljeno delo Opravljeno delo Pretekli pomembni dogodki Opravljeno Delo Galerije Makedonija Cerknica - Snežnik - Mašun Galerija2 Kontakt

Gozdna učna pot Kapelvald

Gozdna učna pot nas seznani z zgodovino kraja, prav tako pa poudarja pomen ohranjanja narave. Primerna je za obiskovalce vseh starosti, še posebej pa šolam za pouk v naravi. Ob zmerni hoji in s postanki na stojiščih 3200 metrov dolgo pot prehodimo v približno dveh urah. Poudarek ogleda je na urejeni muzejski zbirki, ki jo dopolnjuje muzej na prostem, podrobneje pa je predstavljeno tudi kamnoseštvo.

Začetek gozdne učne poti je v Josipdolu pri lipovem drevoredu. Pot je dolga 3,2 kilometra in je speljana krožno. Pot je nekoliko strma le v prvem delu, nato je ravna ali položna. Na začetku poti je orientacijska tabla, nato nas po poti vodijo smerokazi. Na posamezne vsebine nas opozarjajo lesene tablice, ki so postavljena na 10 stojiščih, na katerih spoznamo značilnosti tega dela Pohorja: lipov drevored, domače in tuje drevesne vrste, kapelico Sv. Jožefa, steklarstvo in njegov vpliv na gozd, kamnoseštvo, živalski svet.

V Josipdolu si lahko ogledate Muzej kamnoseštva, gozdarstva in steklarstva ter muzej na prostem.

Pot lahko pričnete tudi v Ribnici na Pohorju. Pot do Josipdola je speljana med travniki in skozi gozd ter traja 1h (2km).